Avondconcert Oude Stadhuis – Ardemus Quartet

Als vanouds kunnen er weer zonder restricties concerten worden gegeven in het Oude Stadhuis, aangeboden door de Stichting Anthonie Keldermans Concerten.
Zaterdagavond 12 maart zullen voornamelijk werken van vrouwelijke componisten worden uitgevoerd.
Vier saxofonisten, samen het Ardemus Quartet vormend, spelen in het programma “Yes, she can!” o.a. stukken van Hildegard von Bingen, Clara Schumann en Henriëtte Bosmans, afgewisseld met speciaal voor dit programma geschreven teksten.
Vrouwen zijn nog steeds duidelijk ondervertegenwoordigd in de klassieke muziek. Eeuwenlang werd beweerd dat zij ongeschikt waren om een blaasinstrument te bespelen omdat hun longen te klein waren, en als violisten vonden de mannen hen “onbetamelijk”. En zelfs het dirigeerstokje werd hun niet toevertrouwd – hoewel het maar 30 gram weegt.
In het programma “Yes, she can!“ vertelt het Ardemus Quartet de verhalen van vijf opmerkelijke en bewonderenswaardige vrouwen die de wereld van de klassieke muziek hebben veranderd: Frieda Belinfante, George Sand, Nadezhda von Meck, Clara Schumann en Hildegard von Bingen.
Hun worsteling, hun niet te stuiten wilskracht en hun liefde voor de muziek zijn een inspiratie voor de leden van het kwartet. Zij delen hun verhalen aan de hand van muziek en nieuwe teksten geschreven door prijswinnend schrijfster Ivana Bodrozic .

Datum

mrt 12 2022
Expired!

Tijd

20:15 - 21:00

Kosten

15,00€

Locatie

Oude Stadhuis
Tholen
Categorie
Scroll naar boven