Kerstconcert – Oude Stadhuis Tholen

Kerstconcert in Oude Stadhuis Tholen

In het uit 1460 daterende monumentale Gotische Oude Stadhuis te Tholen brengt het befaamde Quink Vocaal Ensemble zaterdagavond 10 december een uiterst gevarieerd programma met muziek voor Advent en Kerstmis.

Quink Vocaal Ensemble zal in het concert “Ubi caritas et amor” rijkelijk putten uit het veelzijdige Kerstrepertoire van Middeleeuwen tot Modernen.
In de zowel visueel als acoustisch schitterende Vierschaar klinkt intieme muziek van o.a. de oude meesters G. P. Da Palestrina, W. Byrd, J. Pz. Sweelinck, maar ook meer eigentijds repertoire van o.a. F. Poulenc en M. Duruflé. Van componist en tenor in Quink, William Knight, wordt de première gepresenteerd van zijn Magnificat.

Sopraan Marjon Strijk, mezzo-sopraan Elsbeth Gerritsen, tenoren Harry van Berne en William Knight, en bas Kees Jan de Koning staan borg voor een prachtig uitgevoerd Kerstconcert in de sfeervolle ambiance van het Oude Stadhuis van Tholen, waarbij het aanwezige 16e eeuwse drieluik (zie onder) wezenlijk bijdraagt aan de muzikale beleving.

Datum

dec 10 2022
Expired!

Tijd

20:15 - 23:00

Kosten

15,00€

Locatie

Oude Stadhuis
Tholen
Categorie
Scroll naar boven