Romantiek van begin tot eind in Oude Stadhuis Tholen

Het Oude Stadhuis van Tholen is op zaterdag 14 mei het decor van een muzikale reis door de periode van de Romantiek.  
De jonge talentvolle pianist Florian Verweij zal, uitgenodigd door de Stichting Anthonie Keldermans Concerten, in woord en muziek met werken van Ludwig van Beethoven, Felix Mendelssohn-Bartholdy en Franz Liszt de stijlontwikkeling in de Romantiek etaleren.
In Beethoven's sonate "Les Adieux" wordt afscheid genomen van de klassieke periode en wordt begonnen met een Romantisch idioom. Mendelssohn's "Lieder ohne Worte" representeren de midden-Romantiek, terwijl de virtuoze pianocomposities van Liszt tot in het uiterste de Romantiek verklanken.
Florian Verweij bespeelt bij het concert de in 1908 te Leipzig gemaakte Feurich-vleugel die permanent in de hal van het Oude Stadhuis staat opgesteld.
Florian Verweij (24) is een veelzijdige pianist die met zijn opvallende technische beheersing een grote mate van vrijheid en spontaniteit in zijn muziek weet te leggen. Op dit moment volgt Florian zijn masteropleiding bij Naum Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2020 behaalde hij daar met de hoogste onderscheiding zijn bachelor bij de gerenommeerde pianist en pianopedagoog Jan Wijn, als een van zijn laatste studenten. Naast de bachelor heeft hij zich ook vijf jaar toegelegd op het het pianoduorepertoire. Daaraan voorafgaand studeerde hij vanaf zijn elfde aan de Nationale Opleiding voor Jong Toptalent (Sweelinck Academie) van hetzelfde instituut. Masterclasses volgde hij onder meer bij Rian de Waal, Stephen Kovacevich, Emanuel Ax, Jacques Rouviers, Dmitri Alexeev, Willem Brons, Enrico Pace, Boris Berman en Leslie Howard. Dit jaar nam hij deel aan het internationale Franz Liszt Concours te Utrecht.
Aanvang 20.15 uur. 
Het laatste Avondconcert van dit seizoen zal plaatsvinden op zaterdag 4 juni. Dan zullen Raymond Honing en Ursula Dütschler op flauto traverso en clavecimbel het programma "Bach en zonen" uitvoeren.
Info www.keldermansconcerten.nl

Datum

mei 14 2022
Expired!

Tijd

20:15 - 22:00

Kosten

15,00€

Locatie

Oude Stadhuis
Tholen
Categorie
Scroll naar boven