Viride Kwartet in Oude Stadhuis Tholen

Viride Kwartet in Oude Stadhuis Tholen
Het nieuwe seizoen Avondconcerten, georganiseerd door de Stichting Anthonie Keldermans Concerten, wordt op 4 november geopend met een optreden door het jonge zeer getalenteerde Viride Kwartet.
In de zowel akoestisch als visueel zeer fraaie Vierschaar van het uit 1460 daterende Gotische Oude Stadhuis speelt het Viride Kwartet het tiende strijkkwartet van Franz Schubert en het derde kwartet van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski.
Eveneens voeren zij het eerste kwartet, een vroeg werk daterend uit 1914, van de Nederlandse componist Willem Pijper uit, waarin de muzikale taal van de Romantiek nog herkenbaar is.
De leden van het Viride Kwartet leerden elkaar kennen op de School Voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, en spelen sinds de oprichting van het kwartet in 2017 intensief samen. Sinds 2019 zijn ze als kwartet-in-residenceverbonden aan de Zeister Muziekdagen en werken hierdoor nauw samen met het gerenommeerde Jerusalem Quartet, en in het bijzonder Alexander Pavlovsky. Ook krijgen zij dankzij de residency van de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA) de kans masterclasses te volgen bij o.a. Leden van het Quator Danel (in het bijzonder de primarius, Marc Danel) en Luc-Marie Aguera. Hiernaast nam het kwartet deel aan internationale festivals en ontving o.a. lessen van het Matangi Quartet, en het CuartetoCasals. Meerdere malen was het kwartet te horen op nationale televisie en radio, en ze spelen op bekende locaties zoals het Koninklijk Concertgebouw en Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam, TivoliVredenburg in Utrecht, De Doelen in Rotterdam, Concertgebouw de Vereeniging in Nijmegen en Muziekgebouw Eindhoven. Graag spelen zij muziek van eigen bodem, zoals bijvoorbeeld de strijkkwartetten van Willem Pijper. Gedurende het aankomend festivaljaar zal het kwartet ook deelnemen aan de Residency van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam. Deze Residency bestaat o.a. uit samenwerking met het Europese MERITA platform, waar het Viride Kwartet vanaf 2023 voor is geselecteerd.
In de komende concertserie 2023/2024 zullen eveneens uitvoeringen plaatsvinden door ensemble La Primavera, pianist Tobias Borsboom, klarinettist Eric Hoeprich en fortepianiste Ursula Dütschler, gitarist Izhar Elias, en violiste Elisabeth IngenHousz met organist/clavecinist Vincent van Laar.
Aanvang: 20.15 uur
Reserveren: [email protected]

Datum

nov 04 2023
Expired!

Tijd

20:15 - 23:00

Kosten

20,00€

Locatie

Oude Stadhuis
Tholen
Categorie
Scroll naar boven