narrow test

Cultuurplein van Tholen
Cultuurplein van Tholen3 uren geleden
In een reeks van zes concerten zal het klassieke werk ‘The Flood Requiem’ worden uitgevoerd. Zaterdag 4 februari is er in het Atrium van Gemeentehuis Tholen een uitvoering. Lees in onderstaand artikel uit de PZC meer over het speciaal gecomponeerde muziekstuk voor de herdenking van de Watersnoodramp.
Cultuurplein van Tholen
Cultuurplein van Tholen1 week geleden
Kerstconcert in Oude Stadhuis Tholen

In het uit 1460 daterende monumentale Gotische Oude Stadhuis te Tholen brengt het befaamde Quink Vocaal Ensemble zaterdagavond 10 december een uiterst gevarieerd programma met muziek voor Advent en Kerstmis.

Quink Vocaal Ensemble zal in het concert "Ubi caritas et amor" rijkelijk putten uit het veelzijdige Kerstrepertoire van Middeleeuwen tot Modernen.
In de zowel visueel als acoustisch schitterende Vierschaar klinkt intieme muziek van o.a. de oude meesters G. P. Da Palestrina, W. Byrd, J. Pz. Sweelinck, maar ook meer eigentijds repertoire van o.a. F. Poulenc en M. Duruflé. Van componist en tenor in Quink, William Knight, wordt de première gepresenteerd van zijn Magnificat.

Sopraan Marjon Strijk, mezzo-sopraan Elsbeth Gerritsen, tenoren Harry van Berne en William Knight, en bas Kees Jan de Koning staan borg voor een prachtig uitgevoerd Kerstconcert in de sfeervolle ambiance van het Oude Stadhuis van Tholen, waarbij het aanwezige 16e eeuwse drieluik (zie onder) wezenlijk bijdraagt aan de muzikale beleving.

Quink heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een uniek ensemble van internationale allure. De groep heeft een vaste kern van vier professionele zangers, maximaal uitgebreid tot acht zangers, afhankelijk van het repertoire en mag worden gerekend tot de beste a cappella ensembles ter wereld.

Aanvang: 20.15 uur
Entree: €15
Info: www.keldermansconcerten.nl
Reservering: info@keldermansconcerten.nl
Scroll naar boven