Nederland Leest bij Bibliotheek Oosterschelde – Gratis cadeau voor bibliotheekleden

Centraal tijdens Nederland Leest 2017 staat de roman Ik, robot van Isaac Asimov. Gedurende de maand november kunnen bibliotheekleden het boek gratis afhalen in de Bibliotheek Oosterschelde, zolang de voorraad strekt. Het thema van Nederland Leest 2017: Robotica mèt schrijfexperiment met Ronald Giphart.

Robotica is nadrukkelijk een thema dat overal in de maatschappij speelt. Niet alleen technische bedrijven, maar ook zorginstellingen, onderwijsinstellingen, landbouw, culturele instellingen en zelfs de lokale middenstand hebben er mee te maken. De robots waren al een eeuw geleden voorspeld, maar ze komen er nu echt in grote getale. Binnen een jaar zijn zelfrijdende auto’s, bezorgdrones en machines met kunstmatige intelligentie de normaalste zaak van de wereld. En dat terwijl robots in fabrieken en bedrijfsterreinen natuurlijk al tientallen jaren bestaan. Tegenwoordig worden krantenartikelen al door robots geschreven. Waar eindigt dit? In een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Wat staat ons de komende jaren te wachten?

Speciaal voor Nederland Leest 2017 ging de auteur Ronald Giphart in samenwerking met het Meertens Instituut een groot experiment aan: kun je met een robot een literair verhaal schrijven? Het resultaat van dit schrijfexperiment staat als tiende verhaal in de editie van Ik, robot, het cadeauboek van de Bibliotheek.

Nederland Leest bevordert van het lezen van boeken en dat lezers met elkaar over hetzelfde boek in discussie gaan.

Activiteiten in de Bibliotheek tijdens Nederland Leest:
7 November geeft Wim Daniëls een lezing in de Bibliotheek Heinkenszand en 29 november is er een lezing van Franca Treur in Kunstkamer Holland Huis in Scherpenisse.
Meer informatie en kaartverkoop: www.bibliotheekoosterschelde.nl

In de vestigingen van Bibliotheek Oosterschelde kan door bibliotheekleden vanaf woensdag 1 november het cadeauboek Ik, robot van Isaac Asimov worden opgehaald, zolang de voorraad strekt.

Scroll naar boven